Udviklingsforeningen Bjerge Sydstrand
 
Billeder fra Bjerge Strand området  

Brev til Energistyrelsen

Til :
Energistyrelsen,
Carsten Niebuhrs Gade 43,
1577 København
open-door@ens.dk

Jammerlandbugt er et af de få uberørte naturområder, hvorfor så plastre det til med havvindmøller og ødelægge det, blot for at et firma skal score kassen.
Staten har jo tidligere opgivet det gr. hensyn til miljø, natur & borgere. Tænk på, hvor mange mennesker, som nyder naturen her, de vil få denne naturoplevelse ødelagt for bestandig.

Lad os betale 1 øre eller 2 mere pr. KWh og få møllerne langt ud i Kategat, så de ikke kan ses fra land. Denne placering vil formentlig øge udbyttet fra vindmøllerne med 5-10% gr. bedre vindforhold.

Det vil være et fatalt og uopretteligt indgreb i natur for beboere og turister omkring Jammerland Bugt, Musholm Bugt, Røsnæs, Kalundborg, Asnæs og Nordøst Fyn, hvis de projekterede havvindmøller bliver opsat ud for Jammerlandbugt.

Halleby Å'ens udløb lige nord for Reersø er udråbt, som et at de få uberørte deltaer i Nordeuropa og klassificeret som "Natur 2000" få km fra de projekterede havvindmøller. Hvad er begrebet "Natur 2000" værd, hvis man placerer 40-50 havvindmøller klos op og ned af et "Natur 2000", så har man i min verden ikke forstået, hvad det drejer sig om.

På nordsiden af Halleby Å's udløb er etableret et meget stort fuglereservat med 1000-vis af gæs, traner, hejre, stær, andefugle, heriblandt edderfugle ørne mm.
D. 20. november kom en kongeørn hen over.

Her er masser af marsvin. 30 oktober 09.00h kom en flok på 10-12 marsvin tæt på os i en afstand af 3-5 m under vinterbadning.

Vi har ofte en utrolig smuk solnedgang her. Bliver vindmøllerne etableret, bliver solnedgangen bag tremmer.

Bliver vindmøllerne etableret får vi reflex'er fra vingerne i glimt.
Man må ikke torturere fanger med lysglimt !
Må man gerne torturere mennesker, dyr fugle rundt Jammerlandsbugt med lysglimt ?

Mennesker bliver syge af lavfrekvente lyde, kommer de fra Havvindmøller i Jammerlandbugt betyder det åbenbart ikke noget, eller hvad ?

Udnævn dog hele Jammerlandbugt til et "Natur 2000" områder og lev op til EU's 10% uberørt natur-krav.

Naturen er følsom, efter klapningen sydvest for spidsen af Asnæs er fladfiskene forsvundet fra Jammerlandbugt, skal vi nu også jage marsvin, fisk & fugle væk med vindmøllerne ?

Skal fiskene i bugten nu også belastes af 50 x 5oo kg glasfiber coating/år fra møllerne ?

Der har indtil kommunalvalget i Nov. 2021 været et enstemmigt byråd mod havvindmølle projektet i Jammerlandbugt. Har man i et demokrati ikke pligt til at lytte til befolkningen, eller er embedsmænd i Energistyrelsen hævet over demokratiets spilleregler. Jeg kender ikke det nye byråds holdning, men da det er Tordenskjold's soldater er der formentlig samme holdning.

Det var så galt, at en kontorchef fra Energistyrelsen løj til fordel for European Energy overfor en forsamling på ca. 500 mennesker på et møde med European Energy i Kalundborg Hallen i forbindelse med den forrige høring.
Det er et tillidsbrud fra Energistyrelsen, som selvfølgelig vil blive brugt på et passende tidpunkt om der så skal en retsag til.

Vis nu, at Energistyrelsen ikke er i lommen på European Energy og stop projektet, der har jo været svindlet og bedraget med resultaterne i den tidligere VVM-analyse, det er åbent lyst for enhver, fx:
Tankbåde er altid ledsaget af bugserbåde, når de sejler gennem Storebælt
Udtalelser fra søfartskyndige i området: Bisserup sejlklub, Spodsbjerg<-->Tårs overfarten, kender man slet ikke geografien ?
Spørg dog Storebæltsbroen, som ved alt.
Der er stort set ingen marsvin i området, en 10-15 år gammel EU undersøgelse viser, at det er et af de steder i Nord Europa, hvor der er størst koncentration af marsvin.
En visualisering, hvor transformerstationerne er "glemt" og bla. set fra hav niveau i Kalundborg
Baggrunds støjen fra Ågård møllerne, som er glemt.
Anvendt en beregningsmodel for støjudbredelse over land er anvendt, i stedet for en der tager højde for støjudbredelse over vand.
og jeg kunne fortsætte

Er der ikke fagfolk i Energistyrelsen, som kan gennemskue dette ?

Jeg håber og ser frem til, at man kommer til fornuft i Energistyrelsen accepterer befolkningens holdning og stopper projektet.

Jeg går ind for vindmøller, grøn energi, men der skal være en balance, så vi har strøm altid og ikke bare, når det blæser.
Der kommet EL-varmepumper, EL-biler mm, altså et meget større strømforbrug fremover end tidligere, hvordan vil man sikre, at der der fremover er strøm til alle døgnet rundt, året rundt.

Det burde være en primær opgave for Energistyrelsen at rådgive politikerne om disse muligheder.

Bekræft venligst modtagelsen af denne e-mail !

mhv
Akademi ingeniør
Flemming Rønholt Hansen
Lyngager 14
4281-Gørlev

02-12-2021

Billeder fra Bjerge Strand området
Billeder fra Bjerge Strand området
Billeder fra Bjerge Strand området